Šokačka Kraljica 2018.

Kulturno umjetničko društvo „Zrinski“  Tordinci po 11. put organizira izbor najljepše djevojke u tradicijskom ruhu „Šokačka kraljica“ . Manifestacija će se održati u domu kulture općine Tordinci u subotu 19. svibnja.2018. g. s početkom u 20 sati. Uz bogata ruha u kojima će se predstaviti djevojke iz cijele šokadije moći će te vidjeti i bogati program izvođača, KUD-ova, pjevačkih skupina i samostalnih izvođača, te etno revija tradicijskog i modernog dizajna.

„Šokačka kraljica“  stvarana je desetak godina prije nego je počela i sam autor priredbe Tomislav Vidinović, uz KUD „Zrinski“, otpočeo ju je s ciljem pokazivanja najstarijih i najbogatijih ruha iz starih ormara i riznica naših baka i djedova. Kroz ovih 10 godina predstavljene su doista većina ruha koja su po prvi puta viđena na reviji. Organizator se pobrinuo o nagradama djevojaka tako da prvonagrađene dobiju nešto veću nagradu, međutim i sve ostale su nagrađene poklonom i buketom cvijeća u znak zahvalnosti za njihov trud i rad, pošto su se spremale gotovo cijeli dan za svoj izlazak na pozornicu.

Kao i svake godine, a i ove, imamo temu pod nazivom „Divojka se cvićem kiti“, pa se podrazumijeva da će biti naglašena oglavlja i cvijeće kojima se djevojke kite. Uz samu temu vezana je i pozornica koja će biti tematski ukrašena i prilagođena svečanim nošnjama djevojaka te će biti dostojna njihovog truda i rada gdje će se stopiti s ljepotom bogatstva i tradicije, ističe Vidinović.

I ove godine stručni žiri imat će pune ruke posla, a ekipa  je već tradicionalno ista koja će odlučivati o svim segmentima važnim glede ocijenjivanja: etnolog mr.sc. Ljubica Gligorević, koja je i stručni suradnik i savjetnik pri organizaciji same „Šokačke kraljice“, zatim dizajner visoke mode Slavica Musa, modni dizajner Tatjana Đuraković i vlasnica salona „Stefani“, modni dizajner Tajana Jurišić i dr. vet. med. Davor Adžić. Svečani program glazbeno će pratiti TS „Salaš“, voditeljica programa je Biljana Pavlović. Organizator KUD „Zrinski“Tordinci. Pokrovitelj Šokačke kraljice po 11. put je Općina Tordinci, dok je supokrovitelj Vukovarsko-srijemska županija.

Dakle, pozivamo vas u što većem broju dođite 19.05.2018. u 20:00 sati u Tordince i uživajte u  bogatom tradicijskom ruhu, raskoši i ljepoti djevojaka i veselom okruženju.