Program ZAŽELI – Projekt TU SMO ZA VAS – Održan 5. sastanak Projektnog tima i prezentacija rezultata projekta

Dana 18. svibnja 2020. godine u prostorijama Općine Tordinci održan je peti sastanak projektnog tima projekta “Tu smo za vas” uz pridržavanje svih mjera socijalnog distanciranja prema preporukama Stožera.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

         Voditelj projekta Dalibor Patačić pozdravio je nazočne i izrazio zadovoljstvo što smo svi zajedno sudjelovali na ovom projektu koji je trajao 30 mjeseci.  Prisutni su potpisali potpisnu listu, te je voditelj naveo da je ovo peti i zadnji sastanak. Napominje da zbog propisanih mjera vezano za suzbijanje COVID-19 od strane Stožera CZ RH nismo u mogućnosti održati završnu konferenciju u broju prisutnih kako je napisano u samom projektu.

        Voditelj projekta Dalibor Patačić precizirao je provedene aktivnosti projektnih elemenata. Kao najvažnije, istaknuo je  rad 10 pripadnica ciljane skupine na projektu “Tu smo za vas” za starije i nemoćne, koji su s radom krenuli početkom veljače 2018.g. Također je obavijestio prisutne da su sve predviđene aktivnosti odrađene (prezentacija projekta, zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine, kupovina 10 bicikala, nabavka potrepština za krajnje korisnike, osposobljavanje 5 pripadnica ciljane skupine). Napomenuo je da početkom mjeseca lipnja slijedi 10. Zahtjev za nadoknadom sredstava, odnosno završno izvješće i da je obrađeno osam Zahtjeva od ukupno deset.

       Zbog okolnosti vezano uz COVID-19 i propisanih mjera od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske nismo u mogućnosti organizirati Javnu tribina – prezentaciju rezultata projekta. U projektu smo naveli da će završnoj konferenciji prisustvovati 80 osoba, ali zbog propisanih mjera i u suglasnosti sa PT2 odlučili smo rezultate projekta predstaviti putem prezentacije koja će biti objavita na web stranici Općine Tordinci.

Nastavno na sve navedene okolnosti voditelj je prezentirao rezultate projekta. Ukratko, zaposleno je 10 osoba koje su vodile skrb o 64 starije i nemoćne osobe, osigurane su im bile potrepštine, nabavljeno je 10 biciklova i radna odjeća za zaposlene, 5 osoba išlo je na osposobljavanje za gerontodomaćice, održano je 5 radnih sastanaka projektnog tima, ukupno je 10 zahtjeva za nadoknadom sredstava, svaki mjesec smo imali radne sastanke sa zaposlenim ženama i više puta mjesečno smo obilazili krajnje korisnike. Na raspolaganju smo imali i kombi vozilo od Općine s kojim smo vozili krajnje korisnike na kontrole u bolnicu.