EU-PROJEKT „ŠKOLSKA OPREMA ZA SLAVONIJU I POUNJE“

Gradsko društvo crvenog križa Vinkovci prikuplja zahtjeve za humanitarnu pomoć „Školska oprema za Slavoniju i Pounje“.

Za podnošenje zahtjeva korisnik mora otići u Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, Trg bana Josipa Šokčevića 1, Vinkovci, najkasnije do 06. rujna 2021. godine.

Korisnici koji ostvaruju pravo na školsku opremu iz ovog projekta su djeca koja će u školskoj godini 2021./2022. pohađati od 1. – 8. razreda osnovne škole.

KATEGORIJA 1. Djeca iz obitelji primatelja zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb Vinkovci.

KORISNICIMA ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE PREMA POPISU CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB VINKOVCI JE DOKUMENTACIJA KOJU JE POTREBNO POPUNITI I PREDATI GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA VINKOVCI UPUĆENA POŠTOM NA KUĆNE ADRESE.

KATEGORIJA 2. Djeca samohranih roditelja s ukupnim primanjima kućanstva nižim od iznosa bruto minimalne plaće u RH od 4.062,51 kuna.

POTREBNO PRILOŽITI ZA DOKAZIVANJE PRIPADNOSTI KATEGORIJI

• POTVRDA POREZNE UPRAVE O VISINI DOHOTKA ZA PROŠLU GODINU ZA SVE ČLANOVE OBITELJI.

KATEGORIJA 3. Djeca u obiteljima s 3 i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.436,00 kuna.

POTREBNO PRILOŽITI ZA DOKAZIVANJE PRIPADNOSTI KATEGORIJI

• POTVRDA POREZNE UPRAVE O VISINI DOHOTKA ZA PROŠLU GODINU ZA SVE ČLANOVE OBITELJI.

KATEGORIJA 4. Iznimno, djeca u obiteljima s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću dulje od 3 mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemu.

POTREBNO PRILOŽITI ZA DOKAZIVANJE PRIPADNOSTI KATEGORIJI

• POTVRDA O ZAŠTIĆENOM RAČUNU, POTVRDA O VISINI DOHOTKA, STANJE TEKUĆEG RAČUNA U ZADNJA 4 MJESECA, IZJAVA O PRIHODIMA I RADNOM STATUSU ČLANOVA ZAJEDNIČKOG KUĆANSTVA. Za sve eventualne nejasnoće i pitanja korisnici se mogu obratiti Gradskom društvu crvenog križa Vinkovci na telefon: 032/332-523